TEAM 2 ARCHITECTS

Jaff Optics

IMG_5897

This commercial space is designed with a goal of giving their enterprise a breath of fresh air, the client sought to create a new corporate image based on the state-of-the-art products and techniques that they offer, as well as the quality of the services the provide. Hence the space has been deigned to achieve an organized, spacious and open space where emphasis was placed on the sales area and their selection of eyeglass frames. The space was designed in such a way to position the sales area at the center of the space and in a section that contained the most windows and was closet to the entrance. People walking into the shop could therefore instantly see all the products available. The consultation room, the workshop and an exclusive state-of-the art product room have been placed at the rear end of the outlet. The design hierarchy was therefore established, with busier areas at the front near the entrance and the areas requiring quiet and privacy located at the rear of the outlet.

The concept, geared towards creation of a workshop-boutique, opted for presentation tables in order to keep the display area clear of all obstacles limiting vision or obstructing lighting. As a result the customer care and sales area turns into a far more friendly area where artificial light is articulated with a randomly organized timber ceiling. The ceiling, by its dynamic and rhythmic design, creates an illusion of movement within the adjacent spaces. The contrast of porosity, colors and textures within the outlet elegantly reflects the different character of each space, and contribute to a simple and clear understanding of the planning of the outlet.

CLIENT : JAFF OPTICS LTD

CONTRACT VALUE :  KSHS 20 MILLION

YEAR OF COMPLETION: NOVEMBER 2016

BACK